6.10.21

Cernobbio (2), Villa d´Este

 



 



Villa d’Este, room service
Villa d’Este, La Veranda
Como, Sottozero

2 komentarze:

  1. Bardzo tęsknię za Włochami... Dłuższe pobyty miałam tylko w Bagnacavallo w Emilii Romagnii (kiedy robiliśmy projekt Comeniusa z naszym miastem partnerskim) i oczywiście nie jadłam w takich cudownych restauracjach, tylko w domach prywatnych albo w Kołach Gospodyń Wiejskich. Niemniej potrafię rozpoznać, co jest na tych przepięknych zdjęciach i wyobrazić sobie te uczty. Nie wiem tylko, co jest w jajecznicy (małż? kalmarek?) oraz czy to plaster jakiegoś paszteciku czy to jakaś terrina? Masz ogromny talent do fotografii Marylko, mam nadzieję, że wielu ludzi to docenia :-)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Marzyniu, w zasadzie staram sie napisac cos o potrawie na zdjeciu, wystarczy w nie klinac. Jajecznica jest z krewetkami, pieczarkanmi i szalotka, a terrina o której mówisz to foie gras. Wiem, w zasadzie to jest okrutne, ale takie pyszne i w Niemczech niedostepne, bo zabronione, wiec bedac we Francji albo we Wloszech raz sobie fundujemy, zeby nie zapomniev smaku :)
      Uwazam, ze jedzenie w domu w kazdym kraju jest najlepszym rozwiazaniem, bo wtedy poznaje sie prawdziwa kuchnie tego kraju.
      Restauracje sa przewaznie w hotelu, w którym mieszkamy, czesto zamawiamy tez room service, bo czasami jemy o "dziwnych" porach :))

      Usuń