Choc najczesciej zatrzymujemy sie w innym hotelu, do stalego
programu kazdej wizyty w Monte Carlo nalezy niedzielny brunch miedzy 12:00 a
15:00 w hotelu Hermitage. Cos pomiedzy
póznym sniadaniem a wczesnym obiadem, z nieograniczona iloscia szampana jest
doskonalym sposobem na rozpoczecie niedzieli. Brunch jest serwowany na
pólpietrze, pod kopula zaprojektowana przez Gustava Eiffla, stad potoczna nazwa
" Eiffel Mezzanine". Menu jest wysmienite, zachwyca swa obfitoscia, róznorodnoscia
i przede wszystkim jakoscia.
Mój blog zawiera zdjecia, które byc moze zainspiruja innych, odwaznych i chetnie eksperymentujacych kucharzy. Wszystkie informacje, które mi jeszcze pozostaly w pamieci sa do odczytania po kliknieciu w dane zdjecie. Opisy glównie w jezyku danego kraju, w przypadku malo popularnych jezyków po angielsku, a tlumaczenie na polski tylko wtedy, gdy nazwa odbiega od potocznie znanych okreslen.
23.4.21
Monte Carlo (3) Hôtel de Paris
ä room service
ä Le Grill
ä Eiffel Mezzanine Terrace / Hôtel Hermitage
Relacja z pobytu TUTAJ
Karta-klucz do Hotelu de Paris upowaznia m.in. do
bezplatnego wstepu do kasyna. Czesto korzystam z tej okazji, gdyz kasyno
posiada doskonale resturacje i bary. Resturacja "Le Salon Rose"
oferuje od poludnia do pólnocy dania inspirowane kuchnia sródziemnomorska i
swiatowa. Kuchnia jest wysmienita, menu oparte na swiezych i sezonowych
produktach. Salatki, makarony, tatar i dania z dodatkami gwarantuja
wysublimowana uczte, dopelniona winami z regionu i z calego swiata. Szefem
kuchni jest Thierry Saez-Manzanares. Moim faworytem od lat sa grillowane czarne garnele tygrysie, które naleza do stalego programu kazdej wizyty w Monte
Carlo.
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz