23.4.21

Monte Carlo (3) Hôtel de Paris






ä room service
ä Eiffel Mezzanine Terrace / Hôtel Hermitage


Relacja z pobytu TUTAJ


Karta-klucz do Hotelu de Paris upowaznia m.in. do bezplatnego wstepu do kasyna. Czesto korzystam z tej okazji, gdyz kasyno posiada doskonale resturacje i bary. Resturacja "Le Salon Rose" oferuje od poludnia do pólnocy dania inspirowane kuchnia sródziemnomorska i swiatowa. Kuchnia jest wysmienita, menu oparte na swiezych i sezonowych produktach. Salatki, makarony, tatar i dania z dodatkami gwarantuja wysublimowana uczte, dopelniona winami z regionu i z calego swiata. Szefem kuchni jest Thierry Saez-Manzanares. Moim faworytem od lat sa grillowane czarne garnele tygrysie, które naleza do stalego programu kazdej wizyty w Monte Carlo.



Choc najczesciej zatrzymujemy sie w innym hotelu, do stalego programu kazdej wizyty w Monte Carlo nalezy niedzielny brunch miedzy 12:00 a 15:00 w hotelu Hermitage. Cos pomiedzy póznym sniadaniem a wczesnym obiadem, z nieograniczona iloscia szampana jest doskonalym sposobem na rozpoczecie niedzieli. Brunch jest serwowany na pólpietrze, pod kopula zaprojektowana przez Gustava Eiffla, stad potoczna nazwa " Eiffel Mezzanine". Menu jest wysmienite, zachwyca swa obfitoscia, róznorodnoscia i przede wszystkim jakoscia.






Brak komentarzy:

Prześlij komentarz